Plăcintă cu conopidă şi brânză

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2011 | 5974 vizualizari

 

Am găsit reţeta asta într-o revistă şi m-a atras foarte tare. Ca de obicei, am facut propriile adaptări.

 

INGREDIENTE

  • o conopidă medie
  • 3 ouă
  • 200 gr brânză de oi
  • 200 gr smântână
  • pătrunjel verde
  • chimen
  • 8 foi de placintă
  • unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu conopidă şi brânză:

Conopida se desface bucheţele şi se lasă 5 minute în apă rece cu sare. Apoi se opăreşte 5 minute în apă cu sare. Brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă cu ouăle, smântâna şi pătrunjelul. Se pune hârtie de copt într-o tavă de copt. Se pune o foaie de plăcintă, se unge cu unt topit, apoi se adaugă altă foaie şi tot aşa până se pun 4 foi. Se aşează conopida în tavă, apoi se toarnă compoziţia de brânză peste conopidă. Se adaugă şi celelalte 4 foi, unse fiecare cu unt topit. Se dă la cuptor vreo 30 de minute în funcţie de cuptor, apoi se unge cu ou bătut, se presară chimen şi se mai lasă câteva minute în cuptor. Se poate servi caldă sau rece, alături de un pahar de iaurt sau lapte bătut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu conopidă şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

adry88 1

11.10.2011, 16:30

anomisana 1

14.10.2011, 13:16

Gustul este putin ciudat, dar daca va place conopida, merita sa incercati. Eu intentionez sa recidivez si cu alte legume, in aceeasi reteta.

Xandrinne 1

25.10.2011, 06:44

Multumesc pentru reteta! E pe gustul meu, am trecut-o la favorite.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

RETETA RECOMANDATA
FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE