Placinta cu dovleac si mac

de camelia75 in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 1252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi
  • 10 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (500-600 gr)
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1 lingurita si jumatate bicarbonat
  • 1 lingura otet
  • Ingrediente umplutura
  • 1 dovleac pentru placinta (al meu a avut cam 2,5 kg)
  • 5 linguri rase zahar (daca dovleacul nu este foarte dulce,puteti pune mai mult)
  • 1 plic zahar vanilat
  • miez seminte de dovleac(recomand sa puneti de floarea soarelui)
  • 1 lingura gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac si mac:

Dovleacul curatat de coaja, se da pe razatoare(sau la robot), apoi se pune pe foc cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie bine.Tragem dupa foc si adaugam grisul.Il lasam sa se raceasca,apoi adaugam semintele de dovleac prajite putin.Daca va place scortisoara puteti adauga o lingurita.


Laptele,uleiul si zaharul le punem intr-un vas pe foc si le lasam sa dea in 3-4 clocote.Lasam sa se racoreasca si adaugam macul,oul,bicarbonatul stins cu otet si la final faina.Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios.Se imparte aluatul in doua parti.Intindem cu sucitorul prima foaie foarte subtire,apoi punem jumatate din umplutura si o rulam.Asa procedam si cu cea de-a doua foaie.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.Pentru a nu se arde, deasupra puneti hartie de copt. O taiem numai dupa ce s a racit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

diaconta 1

02.01.2013, 11:52

ce culoare superba are si imi plac foile,sunt tare de efect

MotanLaOale 1

02.01.2013, 12:27

Sim0na 1

02.01.2013, 13:48

foarte frumoasa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu dovleac