Placinta cu dovleac si mac

de camelia75 in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 3017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi
  • 10 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (500-600 gr)
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1 lingurita si jumatate bicarbonat
  • 1 lingura otet
  • Ingrediente umplutura
  • 1 dovleac pentru placinta (al meu a avut cam 2,5 kg)
  • 5 linguri rase zahar (daca dovleacul nu este foarte dulce,puteti pune mai mult)
  • 1 plic zahar vanilat
  • miez seminte de dovleac(recomand sa puneti de floarea soarelui)
  • 1 lingura gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac si mac:

Dovleacul curatat de coaja, se da pe razatoare(sau la robot), apoi se pune pe foc cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie bine.Tragem dupa foc si adaugam grisul.Il lasam sa se raceasca,apoi adaugam semintele de dovleac prajite putin.Daca va place scortisoara puteti adauga o lingurita.

Laptele,uleiul si zaharul le punem intr-un vas pe foc si le lasam sa dea in 3-4 clocote.Lasam sa se racoreasca si adaugam macul,oul,bicarbonatul stins cu otet si la final faina.Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios.Se imparte aluatul in doua parti.Intindem cu sucitorul prima foaie foarte subtire,apoi punem jumatate din umplutura si o rulam.Asa procedam si cu cea de-a doua foaie.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.Pentru a nu se arde, deasupra puneti hartie de copt. O taiem numai dupa ce s a racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

diaconta 1

02.01.2013, 11:52

ce culoare superba are si imi plac foile,sunt tare de efect

MotanLaOale 1

02.01.2013, 12:27

Sim0na 1

02.01.2013, 13:48

foarte frumoasa!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac - Philips Multicooker