Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2017 | 5250 vizualizari

 

De cand este plina piata de dovlecei, am profitat si am facut foarte multe preparate cu ei. Sotul chiar ma intreba, oare mai au multi dovlecei vanzatorii din piata, ca as fi in stare sa ii iau eu pe toti 😂😂😂. Imi place sa profit de legumele de sezon, ca sunt mai gustoase si mai ieftine decat iarna. Sa ne facem acum toate poftele.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 800 gr dovlecei
  • 400 gr urda
  • 50 gr cascaval
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 2 cepe verzi
  • 2-3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 2 linguri ulei + pentru uns foile
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu dovlecei si urda:

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre maini inainte, putina sare si piper.
Ii inabusim cateva minute, pana scade tot lichidul. Dam tigaia deoparte, lasam dovleceii sa se racoreasca.
Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul il tocam marunt.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Intr-un bol, amestecam urda cu ouale, apoi incorporam cascavalul, parmezanul, ceapa verde si patrunjelul. Le amestecam bine, apoi adaugam dovleceii si amestecam. La final presaram sare, piper si ierburile de provence.

Luam 3 foi de placinta, le ungem cu ulei si le asezam una peste alta.
Le punem intr-o tava de 20/22 cm, tapetata cu hartie. Turnam umplutura cu branza si dovlecei, o nivelam.
Ungem si celelalte 3 foi cu ulei, le asezam una peste alta, apoi le punem peste umplutura.
Batem un ou spuma, il turnam deasupra.
Introducem placinta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste deasupra si este bine patrunsa.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o portionam.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecei si urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

20.08.2017, 19:40

Cred ca mi-ar placea placinta asta, mai ales ca nu are marar!

Adi 1

20.08.2017, 21:57

Foarte buna!

Rocsi 1

24.08.2017, 10:09

Va multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână