Desert placinta cu gutui

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 17 Dec 2017 | 9387 vizualizari

 

Am avut cateva  gutui de la tara si stateau sa se strice, asa ca decat sa le arunc am pregatit o placinta gustoasa.
Gutuile sunt acrsisoare, in general, si de aceea am pus atat de mult zahar, insa voi veti pune dupa gustul vostru cel mai bine.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1350 g gutui rase
  • 600 g zahar (sau dupa gust)
  • Aluat:
  • 120 g unt
  • 30 g untura
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/ plic)
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 5 g bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri otet
  • faina cat cuprinde (700 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu gutui:

Mai intai se prepara umplutura, calind gutuile rase impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa.

Intr-un castron se pun untul, untura, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Peste acestea se cerne putina faina.

Intr-o ceasca se pun bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul de amoniu si se sting cu otetul, apoi se toarna peste ingredientele din castron. Se amesteca totul si se adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, se ruleaza pe sucitor si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura, se intinde cealalta foaie pe masa de lucru, se ruleaza pe sucitor, se aseaza peste gutui si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este copt. Se pudreaza placinta cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede