Placinta cu mere si aluat fraged

de silvi0ara in Prajituri, 23 Apr 2010 | 19151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250g unt sau margarina
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere rase
  • zahar dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si aluat fraged:

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Apoi se adauga cele 2 oua si se omogenizeaza bine iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se framanta bine pana devine un aluat omogen.Se pune intr-o folie de plasic se se da la frigider patru 1 ora.
Merele se curata si se dau pe razatoarea mare sau la robot.Se pune intr-o cratita la foc mic amestecat cu zahar dupa gust si se lasa sa se innmoie bine.Se pune apoi scortisoara si zaharul vanilat si se lasa apoi la scurs intr-o stracuratoare.
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 2.Se pune prima foaie intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergameni,se pune deasupra umplutura scursa bine si se acopera cu a 2 foaie.Se baga in cuptorul preicalzit la 190gC pentru 20-30 de minute.Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

23.04.2010, 18:55

vin si eu la o portie.....................

Rocsi 1

23.04.2010, 19:55

silvi0ara 1

23.04.2010, 22:33

Va astept cu placere.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

ieri la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnabon