Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux in Prajituri, 15 Noi 2018 | 4942 vizualizari

 

Deliciu de toamna! :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 375 gr. faina patiserie( plus o mana, doua pentru infainat suprafata de intins)
  • 125 gr. zahar brun
  • 200 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou mediu
  • 10 gr. drojdie proaspata desfacuta in 3 linguri pline de apa
  • vanilie
  • un praf bun de scortisoara

Umplutura:

  • 2 gutui mari
  • 10 mere mari( ionatane)
  • 175 gr. zahar brun
  • 100 gr. unt
  • vanilie
  • scortisoara( o lingura)
  • 1 lingura de gris
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit:

Blatul:

Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid (3-5 minute, depinde de indemanare), se infoliaza si se pune la frigider.

Umplutura:

Merele se spala, se curata de coaja si se razuie intr-un vas mare, apoi si gutuile se spala si se razuie.

Intr-o cratita la foc mic, se pune untul( 100 gr.) cubulete impreuna cu zaharul si cand acesta s-a topit, se adauga merele si gutuile, vanilia si scortisoara si se amesteca, se tine pe foc amestecul in jur de 5 minute, apoi se trage vasul si se lasa la racorit.

Cat timp umplutura se mai raceste, se pune aluatul, pe care il impartim in prealabil in doua bucati aproximativ egale, la congelator in jur de 8 minute.

Tava se unge cu unt, se razuie prima bucata de aluat, se asaza usor cu mana, desupra se presara cam o lingura de gris.

 Se adauga umplutura de mere si gutui si se niveleaza cu o spatula, la final se razuie deasupra peste umplutura direct, bucata ramasa de aluat.

Placinta se tine la cuptorul incins la 180 de grade C, timp de 35 maxim 40 de minute.

Cand se raceste placinta, se presara deasupra zaharul pudra si se portioneaza dupa dorinta.

Placinta se pastreaza la rece.

Pofta buna la deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

26.11.2018, 17:11

Multumesc frumos Mirelusa!

miki_a 1

28.11.2018, 17:02

So, so good!!!!

RuxyRux 1

02.12.2018, 20:52

Multumeeeesc Miki!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu oreo