Placinta cu mere si nuci prajite

de miremirc in Prajituri, 20 Dec 2012 | 7563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2/3 cana zahar
  • 1 lgt rasa de sare
  • 70 ml ulei
  • Umplutura :
  • 5 mere
  • 6 lg zahar
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 150 g nuci prajite si macinate
  • 3 lg gris
  • Decor :
  • 2 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuci prajite:

Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa calduta o amestecam cu zaharul.


Intr-un castron cernem faina, si adaugam sarea, maia-ua, apa calduta, iar la sfarsit uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai prinde de maini.


Aluatul obtinut il lasam sa dospeasca, pentru 1 ora, la loc ferit de curentii de aer rece.


Umplutura : curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoarea mare. peste ele adaugam zeama de lamaie, nucile prajite si macinate, zaharul si 1 lg de gris.


Asamblare : aluatul il rasturnam pe masa pe care am presarat faina. Il impartim in 2 si intindem cu sucitorul 2 foi.


O foaie o asezam intr-o forma tava ( cm) tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura gris, asezam umplutura, presaram cea de a 3-a lingura de gris si apoi acoperim cu cea de a 2-a foaie de aluat. Lasam la crescut pentru 45 minute, apoi dam placinta la copt, in cuptorul preincalzit.


Lasam placinta in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (aprox. 40-45 minute) .


Imediat cum am scos placinta din cuptor o presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.


Super pufoasa si delicioasa ! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mena29 1

21.12.2012, 21:12

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:35

Frumos mai arată!

kytz 1

04.10.2017, 19:59

Absolut delicioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta de post cu visine