Placinta invartita cu nuca si portocala

de T I M E A in Slow Cooking, 30 Mar 2016 | 1085 vizualizari

 

Va prezint o placinta aromata cu nuca si portocala, perfecta pentru zilele de post dar nu numai.
In perioada de post putem unge foile de placinta cu ulei iar in rest cu unt.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 170 gr nuca macinata (sau mai putin daca vreti sa nu fie foarte multa nuca)
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 2 linguri Green Sugar
  • ulei pentru uns foile
  • Pentru uns:
  • 3 linguri miere de salcam
  • cateva nuci tocate
  • coaja de la 1/2 portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu nuca si portocala:

O sa facem 2 rulouri, fiecare din cate 8 foi de placinta.


Pe rand cele 8 foi de placinta le punem unele peste altele ungandu-le pe fiecare cu ulei.


Inr-un bol amestecam nuca macinata cu coaja de la o portocala, indulcitorul Green Sugar si sucul de la o portocala apoi amestecam.


Punem jumatate din amestecul de nuca de-a lungul foilor de placinta si rulam. Ungem si deasupra cu un pic de ulei.


Procedam la fel si cu celelalte foi de placinta obtinand si a doua placinta rulata.


In vasul de ceramica punem foaie de copt (doar pt a scoate mai usor placinta la final) si asezam cele doua rulori in vas.


Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul la o ora si jumatate. (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).


La terminarea programului scoatem placinta pe o farfurie si o ungem cu 2-3 linguri de miere. Presaram deasupra nuca taiata si coaja de la 1/2 portocala.

 

TIPS-URI

1

Placinta se poate face si intr-o tava rotunda la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu nuca si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

T I M E A 1

31.03.2016, 22:00

Fetelor ma bucur ca va place placinta

Irina 1

01.04.2016, 10:34

Hei, ce buna si aromata trebuie sa fi fost invartita! Nuca si aroma de portocale...mmm.

Andreea Caroline 1

04.04.2016, 17:09

Am trecut-o la fav ... cred ca este super...o voi incerca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vrabioara de manzat cu gutui