Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2017 | 42260 vizualizari

 

De când am văzut o astfel de plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, la Gaby_D, am poftit la ea, pentru că am știut că este fix pe placul nostru și am salvat rețeta la favorite.
Iar acum, iată că ne-am satisfacut din plin pofta, pentru că i-a venit rândul și am preparat-o in cantitate mare, să ne săturăm.
Este foarte bună și sățioasă, servită caldă, simplă sau cu ketchup, o recomand cu mare drag!
Eu am mai umblat puțin pe la cantitățile ingredientelor, le-am asezonat și cu diverse condimente și am adăugat gogoșari la umplutură, că îmi place combinația: cașcaval+șuncă presată+gogoșari.
Gaby_D, mulțumesc frumos pentru rețetă! <3
Rețeta după care m-am inspirat: https://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-foi-de-cartof-sunca-si-cascaval-la-tigaie-79662.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru 2 plăcinte (28 cm diametrul):
  • 750 g cartofi
  • 150-200 g făină
  • 3 ouă medii
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • pătrunjel verde
  • Pentru umplut:
  • cașcaval
  • șuncă presată
  • gogoșari murați
  • În plus:
  • puțin ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa:

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare.

Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când.

Când sunt fierți, îi scurgem de apă, îi trecem prin jet de apă rece, îi lăsăm să se răcească bine și îi curățăm.

Îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm puțină sare, busuioc uscat, piper, 1/2 legătură de pătrunjel verde, ouăle și omogenizăm compoziția.

Adăugăm apoi făină, atât cât să obținem un aluat legat, omogen.

Eu l-am lăsat ușor lipicios, pentru că nu am vrut să adaug prea multă făină.

Pregătim restul ingredientelor feliindu-le: cașcavalul, șunca presată și gogoșarii.

Nu am dat o cantitate la aceste ingrediente, rămâne la latitudinea fiecăruia cât pune.

Împărțim aluatul în patru.

Prima foaie de aluat, o întindem direct în tigaia ușor încinsă în prealabil și unsă cu puțin ulei.

Eu mi-am uns mâinile cu ulei, pentru a putea prelucra foaia de aluat.

Peste foaie, așezăm mai întâi felii de cașcaval, apoi felii de șuncă și de ardei și iar felii de cașcaval.

Eu am optat pentru a pune două rânduri de cașcaval și unul de șuncă, dar fiecare poate alege cum pune ingredientele.

Cea de-a doua foaie, am întins-o pe un platou de dimensiunea tigăii și ușor înfăinat, pentru a nu se lipi foaia de el.

Apoi am răsturnat-o cu ușurință peste restul ingredientelor din tigaie.

După răsturnare, o mai modelăm pe margini să se lipească de cealaltă foaie și să se întindă bine.

Acoperim tigaia cu un capac și coacem plăcinta pentru 5-6 minute pe prima parte, la foc mic, ușor spre mediu.

O scoatem apoi pe un platou, înclinând ușor tigaia și o împingem cu o spatulă, așa încât partea coaptă să vină pe platou, apoi așezăm tigaia peste ea și o întoarcem imediat, invers, ținând cu mâinile și de platou și de tigaie.

Coacem plăcinta  5 minute și pe cea de-a doua parte.

La fel procedăm și cu cea de-a doua plăcintă.

Să știți că este bună și rece, luată chiar la pachet, însă aveți grijă să nu faceți aluatul prea tare.

Noi am servit-o cu ketchup, ca pe pizza.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Recomand a se prepara chiar cu piureul de cartofi rămas pentru a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval