Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes

de Criss in Mancaruri de legume, 23 Noi 2011 | 52725 vizualizari

 

Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes
Perfecta ca o gustare sau chiar ca un fel principal alaturi de o salata proaspata, aceasta placinta macedoneana cu praz va cuceri cu siguranță papilele gustative si va aduce un strop de autenticitate in bucataria ta

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes:

  • -1 pachet aluat foetaj
  • -3-4 fire praz
  • -400 g branza (am pus branza framantata + feta)
  • -3 oua
  • -100 g smantana
  • -sare,
  • piper
  • -3 linguri ulei
  • -1 galbenus pentru uns placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes:

Cum se prepara Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes:

Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari,se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper.

Se bat ouale, se adauga branza sfaramata si smantana si se amesteca impreuna cu prazul calit.

Intr-o tava unsa cu putin ulei se pune o foaie de aluat foietaj, umplutura de praz si cealalta foaie. Se unge foaia cu galbenus de ou si se pune placinta in cuptor pana se rumeneste.

Cum foile erau prea scurte si prea late, am taiat din latime si am peticit placinta :D

Sincer cand am vazut reteta am fost putin sceptica. Nu mi-am imaginat ca din praz se poate face ceva atat de bun.

O supa super delicioasa si sanatoasa este Supa crema de gulii cu praz . Speram sa va inspire si aceasta interpretare a mancarii de praz Iahnie de praz cu masline

Sa incercati si reteta de Mancare de praz cu limba si masline, este o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Criss 1

24.11.2011, 17:07

Multumesc dragele mele. Cu mana pe inima va spun ca merita incercata. E absolut senzationala placinta asta.

DIANA B 1

24.11.2011, 17:12

Aha , de post si asta ...

MIUTA 1

24.11.2011, 23:16

Delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros