Reteta de placinta moldoveneasca

de luminita20_2006 in Dulciuri, 16 Mai 2009 | 45666 vizualizari

 

Reteta de placinta moldoveneasca este una grozava!
Ingredientele principale sunt: faina, branza vaci, branza oi, oua, stafide, zahar.

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru Reteta de placinta moldoveneasca:

aluat:

  • 1 kg faina
  • 550 ml apa
  • sare

compozitie:

  • 1 kg branza de vaci
  • ~400 gr branza de oi nesarata
  • 3 -4 oua
  • 300 gr stafide
  • 1 esenta rom
  • 250 zahar

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta moldoveneasca:

Iata cum se prepara reteta de placinta moldoveneasca.

Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odihneasca 30 min. Separat facem compozitia din 1 kg de branza se amesteca cu 3-4 oua. Stafidele au fost puse in rom cam 30 min, apoi se adauga peste branza si zaharul fin.

 Se imparte aluatul in 6. Din fiecare bucatica se intinde o foaie mare (si subtire) se pune compozitie, insa nu in exces si se ruleaza, din exterior spre interior. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor incins, timp de 30 min.

Vezi si reteta de Placinta cu spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu alune si caramel