Placinte

de VanessaAli in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2015 | 3943 vizualizari

 

Bunica mea face niste placinte de neegalat, dar ea e prea departe sa imi faca. Asa ca am incercat sa imi fac eu cateva, dupa reteta ei. Ea le prajeste in ulei , eu insa am incercat o alta varianta: la cuptor. Mi s-a parut o idee mai sanatoasa, dar fiecare face cum vrea. Asa ca dumneavoastra alegeti modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -400 g faina
  • -20 g drojdie
  • -putin lapte
  • -apa calduta
  • -2 linguri de ulei
  • - sare
  • -o lingurita de zahar
  • Umplutura:
  • branza,varza,gem,cartofi,ciocolata etc.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte:

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasam sa se activeze 20 min.

Dupa ce drojdia a crescut, incepem sa preparam aluatul.

Punem faina intr-un vas peste care adaugam drojdia si apa calduta, treptat. Adaugam sarea si uleiul si framantam bine pana cand se mai lipeste doar foarte putin.

Ungem peretii vasului cu putin ulei si lasam la dospit, fara sa-i mai facem nimic, 3 ore.

Dupa ce aluatul a dospit bine incepem sa facem placintele.Luam aluatul si il intindem subtirel in forma de cerc. Apoi,pe jumatate din cerc puneti umplutura (gem, branza,bucatele de ciocolata marunte etc.) , avand insa grija sa lasati loc pe margine. Pliati cealalta jumatate si apasati cu o furculita sa se lipeasca bine. *optional , puteti unge pe deasupra cu ou, unt topit sau ulei. Asezati placintele intr-o tava unsa cu ulei.

Dati la cuptor aprox. 10 minute, apoi cu o manusa intorceti-le pe cealalta parte si mai lasati 2 minute. Si gata! La placinte inainte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Burek cu varză