Placinte cu branza si cu varza

de marieta in Aperitive / Garnituri, 8 Sep 2011 | 8162 vizualizari

 

cu acelasi aluat am facut si cu branza si cu varza!

 

INGREDIENTE

  • 1kg de faina alba,
  • un cub de drojdie,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 lingurite de zahar,
  • o cana lapte,
  • 1 cana apa,
  • 4 linguri de ulei.
  • o varza,
  • 1 ceapa,
  • putin marar tocat,
  • 250g telemea veche de oi,
  • 2 oua,
  • 50 ml iaurt,
  • ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cu varza:

Se pune drojdia intr-un castron mare, se adauga sarea, zaharul, laptele caldut si apa calduta. Se bate bine cu un tel pana la dizolvare. Se pun 4 linguri de ulei, apoi faina si se framanta 15 minute. Daca este aluatul prea vartos se mai adauga putina apa calda. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Varza se taie marunt si se framanta cu o lingura de sare. Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se caleste in 6 linguri de ulei. Se pune varza peste ceapa si se caleste amestecandu-se intruna, apoi se pune o cana de apa si se lasa sa fiarba amestecandu-se in continuare pana scade complet si incepe sa se caleasca din nou. Se presara putin marar tocat. Cand varza este patrunsa se lasa la racit.

Branza se da pe razatoare, se amesteca cu un ou si iaurtul. Dupa ce a crescut aluatul se iau bucati de aluat, se intinde fiecare bucata intr-un cerc, se pune pe jumatatea suprafetei cate o lingura sau 2 de varza, apoi se pliaza lipindu-se marginile. Se pun in tava pe hartie de copt unsa cu ulei. Cand sunt toate lipiile modelate se ung cu ou batut. Cele cu branza, unele le-am modelat ca pe cele cu varza, altele le-am prajit in ulei incins.

Sunt bune atat calde cat si reci!!!!!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

10.09.2011, 19:19

Super bune! Mai ales cu varza.

mamaieelena 1

11.09.2011, 09:41

grozave sunt

jolygina 1

12.09.2011, 09:11

imi plac foarte bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

Reteta de arpacas cu legume, de post

de Ksenya 5

pe 09.03 la 15:30

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte tigarete