Placinte cu varza ca-n Ardeal

de Laci in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2013 | 49489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina-1kg
  • 1 ou
  • sare
  • putin zahar
  • drojdie-50 gr
  • cam 200 ml.lapte
  • apa
  • 1 kg.varza,
  • o ceapa mai marisoara
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza ca-n Ardeal:

Se framanta un aluat putin mai moale ca pentru paine si se lasa la dospit 1 ora.

Intre timp se da varza prin gilau,se sareaza(ca sa lase apa),peste vreun sfert de ora se stoarce si se caleste inpreuna cu ceapa taiata marunt in vreo 100 ml. ulei,avand grija sa nu se arda,pana devine putin aurie.Adaugam piper dupa gust.

Aluatul dospit il punem pe planseta presarata cu faina,il intindem destul de subtire si-l taiem in patrate de vreo 12-15 cm. Punem o lingura de varza calita in mijloc si inpaturim de la colturi. O intoarcem si o intindem putin cu sucitorul(se intoarce ca varza sa nu fie numai in partea de jos!)

Le prajim frumos in ulei incins sau in ler la foc mare.Cele care le-am pus in ler,le-am uns cu ou(poate nu trebuia asa tare,ca-s prea faine)

Pofta buna!!:D 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza ca-n Ardeal" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza si carnati afumati