Platou cald cu peste

de mihaelar63 in Peste, 15 Dec 2013 | 5258 vizualizari

 

Invitati la masa . Vineri cu dezlegare la peste . Deci peste sa fie !!! Am gatit orezul si pastravul in cuptorul electric al fiului meu . MInunat se rumeneste in acest cuptor Mi-as dori si acasa unul .

 

INGREDIENTE

  • OREZ(700 gr] :2 ceape+1 ardei rosu+200 gr mazare+100 ml ulei, sare ,1/2 lingurita turmeric.
  • FILE PASTRAV(2kg):1 lingura pasta ardei+ 1 lingura ketch-up, ulei masline , sare ,piper.
  • TRUNCHI MERLUCIUS(2 kg):1 Lingura pasta ardei , ierburi de provence , sare , piper, ulei masline .
  • -Lamaie .rosii cherry, ardei si patrunjel verde .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cald cu peste:

Pt orez : Se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt+ orezul in ulei . Se pune apa cat sa acopere . Se aduga mazarea, sarea si turmericul . Se fierbe la foc mic 15 min .


Fileul de pastrav se spala ,se condimenteaza intr-un bol cu sare , piper si se amesteca cu putin ulei de masline , pasta de ardei si ketch-up..Se pune la cuptor asezat in tava tapetata cu hartie de copt.Coaceti 10-15 min.


Merluciusul se curata cu ajutorul unei foarfeci de aripioarele laterale care sunt foarte ascutite [ Atentie sa nu va raniti]. Se spala . Se pune in tigaie cu ulei , sare , pasta de ardei , piper si ierburi de Provence . Se frige pe ambele parti .


Puneti orezul pe platou mare cu pestele asezat peste .Eu am pus pe doua platouri. Decorati cu ardei, rosioare si mult patrunjel verde. Alaturat puneti farfurioare cu lamaie taiata .

 

TIPS-URI

1

Curatati cu atentie cu ajutorul unei foarfeci aripioarele merluciusului . Atentie sa nu va raniti pentru ca sunt foarte ascutite !

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cald cu peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

laura_n 1

15.12.2013, 18:11

biig, biig like

mamaieelena 1

15.12.2013, 19:22

tanyapatap 1

16.12.2013, 20:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de legume