Pleurotus pane

de Ela68 in Mancaruri de legume, 23 Iun 2014 | 11870 vizualizari

 

Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in alimentatie proteina. Din punctul meu de vedere, cel mai bun inlocuitor al carnii este ciuperca. Este bine de stiut ca aceasta ciuperca, prin substantele active pe care le contine are un efect terapeutic benefic asupra organismului. N-am sa dezvolt, doar va invit sa va documentati !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr Pleurotus
  • 3 oua mici ( sau 2 mari )
  • cca. 3-4 linguri faina
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus pane:

1. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare 5 minute. Se lasa la racit si la scurs intr-o sita, apoi se mai storc cu mana astfel incat continutul de apa sa fie cat mai mic. In cazul in care coditele sunt lungi, se vor taia deoarece sunt destul de tari si nu se pot manca. 

2. Se bat ouale, se adauga sarea si piperul, apoi faina pana se formeaza un aluat ca pentru clatite. 

3. Dam ciupercile prin acest amestec si le punem la prajit in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet pentru ca uleiul sa poata fi absorbit. 

4. Se pot servi ca atare sau cu sos de iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pleurotus pane-0
Pleurotus pane-1
Pleurotus pane-2
Pleurotus pane-3
Pleurotus pane-4
Pleurotus pane-5
Pleurotus pane-6
Pleurotus pane-7

COMENTARII (18)

Anett

Anett 1

24.06.2014, 12:54

Ela68

Ela68 1

24.06.2014, 12:56

Da Lauriciule, am renuntat. Acum, daca merg la un gratar cu prietenii, nu zic nu la o bucatica, dar 360 de zile pe an nu mananc carnitza .
Ai mei n-au renuntat

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:22

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!