Desert pliculete cu osanza

de Gabriela_Gh in Prajituri, 15 Ian 2019 | 2597 vizualizari

 

 Le facea doar mama pana anul acesta .Am zis sa incerc si eu si mi-au iesit foarte bune. Vi le recomand !

 

INGREDIENTE

  • 350 ml. apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • aprox 600 gr faina
  • 200 gr osanza
  • un praf de sare
  • un borcan 400 gr. gem de prune
  • 200 gr. nuca macinata
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pliculete cu osanza:

  Se framanta un aluat din apa, sare, otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa fie un aluat elastic, potrivit de tare.

 Se intinde o foaie mare pe masa de lucru de 0.5 cm grosime si se unge cu o treime din osanza intr-un strat subtire si uniform. Se impatureste si se da pentru o jumatate de ora la frigider. Dupa ce a stat la rece iar, se intinde o foaie si se unge si impatureste ca si prima data. 

Se repeta aceasta operatiune de trei ori. 

 Dupa trei impachetari ne putem apuca de copt. ( Se pot lasa si peste noapte la frigider)

Pregatim umplutura din gem amestecat cu nuca macinata.Taiem o bucata din aluat, intindem o foaie cam de 30/30 cm, o taiem in patrate de aprox 6*6 cm, punem in mijloc o lingurita rasa de gem cu nuca si impaturim sub forma unui plic sau dupa preferinta. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem la 200-210 g C, 15-20 min. Cand s-au racit putin, le pudram cu zahar. 

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pliculete cu osanza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Albinita