Desert pandispan portughez Pao de Lo

de Catalina L in Dulciuri, 10 Iun 2017 | 3481 vizualizari

 

Republica Portugheză sărbătorește, în fiecare an, la 10 iunie, Ziua Națională - comemorarea poetului Luís de Camoes și marcarea Zilei Comunităților portugheze.
Prajitura pão de ló (denumire certificata din 1990) este făcută din ouă, zahăr și făină. 
În Italia, acest desert este numit Pan di Spagna.
În țările anglo-saxone există, de asemenea, o rețetă asemanatoare: Prajitura burete- Sponge cake. Primii portughezi care au ajuns în Japonia, în secolul al XVI-lea au adus reteta cu ei .
Reteta a evoluat de-a lungul secolelor pentru a deveni unul dintre cele mai tipice dulciuri din Japonia: Kasut.
Știm că originile sale sunt cu siguranță în zona orașului portughez Ovar și ca este cu siguranță o reteta monahală.  Prima reteta numita Pão de ló apare în cartea de bucate a Infanta D. Maria (1538-1577). 
Pão de Ló este consumat pe tot parcursul anului, dar mai ales în timpul sărbătorilor de Paști și de Crăciun. Era deasemenea servit prizonierilor condamnati la moarte ca o binecuvintare inainte de executare.
Este o prăjitura moale realizata cu foarte puține ingrediente: ouă, zahăr și făină - seamana cu pandispanul nostru :)
Proporția acestor ingrediente, modul si timpul de amestecare precum și forma aleasa va crea diversitate si vor iesi prajituri diferite.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/pao-de-lo-pandispan-portughez.html

 

INGREDIENTE

  • 5 oua la temperatura camerei
  • 200 g de zahar
  • 250 g de faina cernuta
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 varf de sare
  • coaja rasa de lamaie- o lingurita buna
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan portughez Pao de Lo:

Incalziti cuptorul la 180 ° C.

Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul.

Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor de sus in jos.

Puneti compozitia intr-o forma unsa cu ulei (o forma cu o gaura in mijloc daca aveti).

Coaceti timp de 25 - 30 minute.

Asteptati cel putin 10 minute, inainte de a scoate din forma.

Utilizati o forma in teflon sau in metal daca aveti - s-a lipit un pic de forma de silicon :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan portughez Pao de Lo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci