Desert poale-n brau

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Noi 2017 | 6238 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite iscusite
Minunatiile astea de placinte se leaga clar de gena mea de moldoveanca! :))))))) O bunatate indescriptibila! Sa va povestesc despre miros sau despre gust? :x 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 850 gr. faina patiserie( plus pentru infainat)
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 gr. drojdie proaspata( sau 2 pliculete 10 gr. uscata)
  • 4 oua mari( tineti cont de asta)
  • 175 gr. zahar
  • 100 gr unt moale( nu topit)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie

Umplutura:

  • 450 gr. branza sarata ( telemea)
  • 150 gr. zahar
  • 2 oua mari
  • 4 linguri pline de gris
  • 70 gr. smantana groasa
  • esenta de rom
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 6 linguri lapte si doua galbenusuri pentru uns
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau:

Untul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea si zaharul.

Din laptele caldut, se pun 3 linguri deasupra drojdiei.

Se razuie lamaia si portocala.

Ouale se bat usor, deasupra se adauga laptele cald (nu fierbinte).

Se toarna compozitia de oua peste faina si se amesteca, aromele, vanilia, apoi se framanta pana ce se omogenizeaza bine totul si se formeaza un aluat, apoi se adauga untul si se framanta in continuare cateva minute pana ce se leaga perfect, daca simtiti nevoia, mai adaugati o lingura,  doua de faina. Se lasa la crescut aluatul timp de o ora sau pana ce isi dubleaza volumul, undeva in bucatarie langa aragaz, aveti grija sa fie cald.

Intre timp, am preparat crema de branza, amestecand  branza telemea, zaharul, ouale, grisul, aromele.

Aluatul se rastoarna pe o suprafata bine infainata se pliaza de cateva ori si se asaza inapoi in vasul in care am presarat faina.

Se rup bucati mai mari decat un pumn de aluat, se intind cu mana in forma de cerc (cat putem), in mijloc se pune crema de branza, cam doua linguri, apoi se pliaza spre centru marginile avand grija sa inchidem bine umplutura.

Se mai lasa placintele la crescut in jur de 20 de minute, timp in care se ung cu laptele caldut amestecat cu galbenusuri.

Placintele se coc timp de 35 de minute la 180 de grade C, se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar.

Delicios desert de casa moldovenesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

RuxyRux 1

12.12.2017, 20:21

Multumesc Corinuta!

goldendi 1

02.01.2018, 18:15

arata bine!!! am toate ingredientele!! sper sa-mi iasa bine!!! multumesc pt inspiratie!!

Rahela Velicu 1

14.11.2021, 09:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale