Pomana porcului

de Denissa in Porc, 10 Dec 2012 | 16244 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat niste carne de porc (crescut in curtea ta), carnati de casa muraturi si mamaliga?!?!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc mai impanata (cu grasime)
  • 1 carnat de casa (cam 500-750 gr)
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de untura
  • o jumatate de cana de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun.


Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat intreg), foile de dafin si apa.


Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.


Cand carnea este pe jumatate facuta se pun carnatii taiati in bucati potrivite.


Se mai lasa cateva minute pe foc cu capacul pus pana se patrund si carnatii apoi capacul se da deoparte si se lasa sa se rumenesca.


Intre timp se pune apa la fiert pentru mamaliga cu sare si putin malai (asa stiu de la bunica).


Cand apa fierbe se pune malaiul in ploaie si se lasa la fiert cam 15-20 minute.


Dupa ce s-au rumenit carnea si carnatii se scot intr-un castron acompaniate de muraturi si mamaliga aburinda>


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Denissa 1

12.12.2012, 05:43

Mamaie masa e pusa!

marcela1979 1

14.12.2012, 11:16

waw ce bunataturi

Denissa 1

14.12.2012, 12:11

Carla multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in sos de bere neagra