Pomana porcului

de Denissa in Porc, 10 Dec 2012 | 15334 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat niste carne de porc (crescut in curtea ta), carnati de casa muraturi si mamaliga?!?!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc mai impanata (cu grasime)
  • 1 carnat de casa (cam 500-750 gr)
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de untura
  • o jumatate de cana de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun.

Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat intreg), foile de dafin  si apa.

Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.

Cand carnea este pe jumatate facuta se pun carnatii taiati in bucati potrivite.

Se mai lasa cateva minute pe foc cu capacul pus pana se patrund si carnatii apoi capacul se da deoparte si se lasa sa se rumenesca.

Intre timp se pune apa la fiert pentru mamaliga cu sare si putin malai (asa stiu de la bunica).

Cand apa fierbe se pune malaiul in ploaie si se lasa la fiert cam 15-20 minute.

Dupa ce s-au rumenit carnea si carnatii se scot intr-un castron acompaniate de muraturi si mamaliga aburinda>

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Denissa 1

12.12.2012, 05:43

Mamaie masa e pusa!

marcela1979 1

14.12.2012, 11:16

waw ce bunataturi

Denissa 1

14.12.2012, 12:11

Carla multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA