Popricaș pă pui

de Rita Ilies in Pui, 13 Dec 2013 | 7643 vizualizari

 

Nu-i mare filosofie, da-i musai a să țâne cont de două treburi, aci:
1. trebe pregătit cu carne prospătă de pui crescut la buni, la Șomcuta Mare, în Maramu'
2. trebe pregătit din suflet păntru oaminii draji

Dorel îi zice la personaju` nostru de astăz.
O mâncat și o durnit, tătă zâua, da` s-o și plimbat la viața lui numa` pân iarba deasă. Stilu` de viață o fost sănătos, numa` că de-un mniez de vreme s-o cam îngrășet și obose` tare repide. Pă lângă asta, ave` zâle când să băte` cu restu` cocoșilor. :))
Și iată-l-ai amu` în Rai. :)

 

INGREDIENTE

  • Și-amu să vă zâc ce vă trebe:
  • un cocoș dolofan
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri oloi
  • 3 linguri fărină
  • o lingură unsore de la cocoș
  • o strachină cu groștior bun și gras
  • o lingură poprică dulce
  • sare
  • ptiperiu
  • frunze petrinjel
  • frunze de țelină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popricaș pă pui:

Să țâpă ceapa cu uleiu` și unsorea într-un laboș smălțuit și să prăjește două perțuri pă șpor.


Să spală bine cocoșu`, să mai cipilește de trebe, apoi să bagă în laboș cu țelina și să acoperă cu apă.


Într-un vailing să freacă bine groștioru` cu fărina. Când cocoșu` îi gata, să scote pă un blid. Să țâpă hăbărașu` în laboș și să învârte cu spor să nu să prindă de fund. Când să-ngroșă hăbărașu`, să pun sarea, ptiperiu`, poprica, petrinjelu` și cocoșu`, înapoi în laboș.


Amu-i gata popricașu`. Să pune-n blid și să mai dichisește cu un mniez de petrinjel.


Sper că ne-am înțăles! :))


S-aveț poftă!

TIPS-URI

1

Îi tare bun cu mămăligă, cuș-cuș, pireu, ori ce vă place. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Popricaș pă pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rita Ilies 1

23.01.2014, 14:29

Mulțam!

ryta 1

23.01.2014, 15:58

babi5 1

23.01.2014, 17:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Trufa
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu smantana