Porumb fiert

de Adi in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 1168 vizualizari

 

A poftit Merisor la porumb fiert, iar eu i-am satisfacut pofta. Pai, nu?
Am mers in piata, am cumparat porumbul, l-am curatat, spalat si l-am preparat.
Cata munca! :))))

 

INGREDIENTE

  • 5 porumbi cruzi
  • apa cat sa-i acopere
  • cateva foi de porumb
  • sare dupa gust
  • bucatele de unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb fiert:

Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :))


Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate, ca mai ramane si printre boabe, se rupe varful fara boabe, se clateste cu apa rece si se pune intr-un vas pentru fierbere.


Se adauga apa cat sa fie bine acoperiti, apoi se aseaza deasupra cateva foi de porumb, bine spalate.


Se pune capac la vas, iar vasul se pune deasupra flacarii de aragaz si se fierb porumbii la foc mediu pana cand se patrund bine boabele.


Cred ca i-am fiert aproape de doua ore, nu am cronometrat la fix.


Daca apa scade prea mult se mai adauga apa fiarta.


Dupa fierbere, se scot porumbii pe un platou, se presara sare peste ei si bucatele de unt.


Se servesc calzi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb fiert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

merisor 1

02.08.2014, 21:53

Rocsi ) cam da.

MOKUSKA 1

08.08.2014, 15:58

ce frumusete de porumb

Panacris 1

13.08.2014, 18:41

Vara asta încă n-am savurat porumb fiert Nici aici nu am mai prins, dar sigur mai faci o tură, și primii doi știuleți sunt ai mei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Porumb fiert