Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata

de Merisor in Prajituri, 31 Dec 2013 | 64115 vizualizari

 

Ideea acestei prajituri am preluat-o de la Ralu_ca, cu unele modificari(multumesc, Ralu!!).
Este foarte buna, se face rapid si nu necesita coacere.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana mica
  • 500 ml frisca lichida
  • 350 gr ciocolata menaj
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita nes
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • 14 piscoturi Savoiardi
  • 250 ml cafea fiarta(+ 1 lingurita zahar)
  • 2 lingurite amareto
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata:

Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza.

Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii.

Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida si putina sare.

Lasam totul pe foc mestecand continuu pana cand se topeste ciocolata.

Eu am adaugat nessul si cacaoa pentru ca am vrut sa iasa crema putin amaruie, iar ciocolata a fost putin dulce.

Dam crema de ciocolata la rece pentru 30 de minute, apoi introducem mixerul in ea si mixam pana cand devine spumoasa.

Pregatim o cafea, nu prea tare si o amestecam cu lichiorul Amaretto.

Trecem piscoturile prin cafea pe o parte si pe alta si le asezam pe o tava pana la racirea cremei. Nu scufundam piscoturile in lichid pentru a nu se inmuia prea rau.

Hidratam gelatina in apa, apoi o dizolvam la foc incet mestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului.

Cand se dizolva definitiv, adaugam gelatina in crema putin cate putin mixand rapid sa se omogenizeze bine.

Turnam putina crema in tava, atat cat sa se imbrace fundul, apoi asezam un rand de piscoturi pe mijloc. punem iar crema peste ele, asezam cate doua randuri de piscoturi, iar crema, trei randuri de piscoturi si la final restul de crema.

Dam tava la frigider cateva ore pana se incheaga bine crema, apoi portionam.

Am vrut sa ornes cu putina ciocolata, dar mi s-a spus ca exagerez, deja este suficienta in crema.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate exclude nessul si cacaoa, facandu-se o crema ganache simpla, dar recomand ciocolata amaruie, eu nu am avut.

2

As recomanda ca foile de napolitana sa se ataseze ulterior pentru a fi crocante, eventual lipite cu ciocolata, la mine s-au inmuiat., dar confera un aspect placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Georghiouadriana23 1

02.11.2014, 00:14

vio64 1

02.11.2014, 15:20

yamyyy! super tare prajitura! sambata viitoare o fac si eu!

reisnaor_2006 1

18.04.2015, 17:54

super ideea

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Nutella si mascarpone-reteta nr. 150