Prajitura Alba ca Zapada

de leoflori in Prajituri, 5 Sep 2009 | 37125 vizualizari

 

Alba ca Zapada cu crema de cioco

 

INGREDIENTE

  • Foi : 2 oua
  • 150 gr. margarina
  • 5 Linguri zahar
  • 1 1/2 lingurita amoniac
  • 12 Linguri lapte
  • un varf de sare
  • 500-550 gr. faina (depinde cat incape, depinde si de oua, cat albus au; trebuie sa fie aluatul ca o coca mai moale din care se pot intinde foi)
  • Crema : 500 ml. lapte
  • 200 gr. zahar
  • 3 Linguri cacao
  • 4 Linguri faina
  • 200 gr. margarina
  • 1 lingurita esenta rom
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:


Pentru foi : mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste.

Adaugam margarina topita, amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele putin cate putin.

La sfarsit adaugam faina, un varf de sare si omogenizam bine. Formam din aluat trei bile egale, intindem foaie si coacem (pe rand) pe fundul tavii, la foc mic cca 15 minute pana se rumenesc usor marginile. Mai intepam cu scobitoarea pt. ca foaia are tendinta sa se umfle la copt.


Crema e bine sa se faca prima si sa se lase la racit bine, chiar in frigider.

Intr-o craticioara pe foc mic, punem margarina, laptele, zaharul,cacao, faina si la sfarsit esenta de rom.


Amestecam bine pana devine ca o budinca. Atentie sa nu se prinda si sa nu faca faina cocoloase.

Se lasa la racit.

Apoi asamblam : foaie, 1/2 crema, foaie,1/2 crema, foaie.

Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Mirela32 1

09.02.2010, 16:41

Asta nu este projitura albá ca západa dar aratá destul de bine

ionela2682 1

15.02.2010, 20:54

alba ca zapada sau nu vreau si eu...!

mamaieelena 1

17.10.2011, 15:46

buna,buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta cu ciocolata