Prajitura Amandina

de Toamna07 in Prajituri, 31 Oct 2012 | 61672 vizualizari

 

Cu toate ca am pregatit aceasta prajitura de cateva ori, ma nemultumea crema ei specifica, cu margarina cruda amestecata cu cacao si galbenusuri .Am vrut ca de acesta data sa schimb crema si sa vad daca gustul sufera vreo modificare.
Nu a fost asa,mi-a iesit o amandina extraordinar de aromata si gustoasa,insiropata cu sirop din zahar caramelizat si cappucino..
O nebunie,jur!:)

 

INGREDIENTE

    Ingrediente Blat :

  •      6 oua
  •      200 gr de zahar
  •      40 ml de apa
  •      40 ml de ulei
  •      3 linguri cu cacao
  •      200 gr de faina
  •      un plic cu praf de copt

    Ingrediente pentru crema :

  •      3 oua
  •      1 pachet de unt sau margarina
  •      100 ml. lapte
  •      50 ml frisca lichida
  •      200 g zahar
  •      70 g ciocolata cu lapte
  •       3 linguri de cacao
  •       3 fiole cu esenta de rom

    Ingrediente pentru siropul de zahar ars :

  •      500 ml de apa
  •      250 gr de zahar
  •      2 plicuri de cappucino de ciocolata
  •      2-3 fiole de rom

    Ingrediente pentru glazura fondant:

  •     300 g zahar
  •     1 lingura de cacao
  •     1 lingurita zeama de lamaie
  •     1 lingura miere
  •     apa cat sa umezeasca zaharul


Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Mod de preparare blat:


Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare. Cand spuma e tare, adaugam zaharul, apa,galbenusurile si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata bine cu faina. Dam tava la cupor 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii .


Crema:


Intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul ,laptele,frisca si cacaoa. Punem pe foc mic si adugam ciocolata bucatele si margarina. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie densa si fina . Cand s-a racorit punem si esenta de rom . Dam la frigider pentru cel putin 2 ore !!! Cand este bine racita, o scoatem din frigider si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare .


Siropul:


Intr-un vas punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, auriu,punem restul de apa, incalzita in prealabil. Lasati siropul sa fiarba linistit pana se va topi frumos. Cand zaharul e topit, punem pliculetele de cappucino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca.


Fondant:


Am caramelizat zaharul impreuna cu apa timp de cateva minute ,la foc mic,pana siropul a inceput sa se lege bine. Am facut testul cu picatura pe farfuria rece,ca la dulceata.Daca picatura de sirop ramane intreaga in contactul cu vasul rece atunci este gata. Am rasturnat siropul gros intr-o craticioara tinuta la rece si am adaugat mierea si zeama de lamie.Am mixat la putere maxima pana a inceput sa se albeasca si sa se intareasca.Adaugam cacao si continuam mixarea inca putin timp. Daca fondantul este prea dens mai adaugam cativa stropi de apa fierbinte. Eu am avut musafiri si am facut doua ture de amandine pentru care am folosit doar o cantitate de fondant;doar am decorat.Data viitoare...


Asamblarea amandinei :


Taiem blatul in jumatate si il lasam sa se raceasca complet. Insiropam prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema fina de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam amandina la frigider cam 4 ore. Scoatem de la rece,portionam si turnam glazura fondant peste fiecare in parte. Am oprit putina crema cu care am format aveline deasupra amandinelor. In varful avelinei am pus coaja de portocala din dulceata.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

georgiaskitchen 1

22.01.2014, 14:04

ianculubita 1

28.09.2014, 19:21

Amandine facute ca un profesionist;bravo!!

babi5 1

17.12.2014, 07:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Amandine cu ness (reteta video)