Desert prajitura Amandina

de Toamna07 in Prajituri, 31 Oct 2012 | 96239 vizualizari

 

Cu toate ca am pregatit aceasta prajitura de cateva ori, ma nemultumea crema ei specifica, cu margarina cruda amestecata cu cacao si galbenusuri. Am vrut ca de acesta data sa schimb crema si sa vad daca gustul sufera vreo modificare. Nu a fost asa, mi-a iesit o amandina extraordinar de aromata si gustoasa, insiropata cu sirop din zahar caramelizat si cappuccino.. O nebunie, jur! :)

 

INGREDIENTE

   Blat :

  •      6 oua
  •      200 gr de zahar
  •      40 ml de apa
  •      40 ml de ulei
  •      3 linguri cu cacao
  •      200 gr de faina
  •      un plic cu praf de copt

    Crema :

  •      3 oua
  •      1 pachet de unt sau margarina
  •      100 ml lapte
  •      50 ml frisca lichida
  •      200 g zahar
  •      70 g ciocolata cu lapte
  •       3 linguri de cacao
  •       3 fiole cu esenta de rom

    Siropul de zahar ars :

  •      500 ml de apa
  •      250 gr de zahar
  •      2 plicuri de cappuccino de ciocolata
  •      2-3 fiole de rom

    Glazura fondant:

  •     300 g zahar
  •     1 lingura de cacao
  •     1 lingurita zeama de lamaie
  •     1 lingura miere
  •     apa cat sa umezeasca zaharul

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Amandina:

Blat:  Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare. Cand spuma e gata, adaugam zaharul, apoi apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt. Aceasta compozitie  o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata bine cu faina. Dam tava la cuptor pentru 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii.

Crema: Intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaua. Punem pe foc mic  si adaugam ciocolata rupta bucatele si margarina. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie densa si fina. Cand s-a racorit punem si esenta de rom. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore! Cand este bine racita, o scoatem din frigider si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare.  

Siropul:  Intr-un vas punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, auriu, punem restul de apa incalzita in prealabil. Lasam siropul sa fiarba linistit pana se va topi frumos tot zaharul ars. La final punem pliculetele de cappuccino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca.

Fondant: Caramelizam zaharul impreuna cu apa timp de cateva minute la foc mic, pana siropul a inceput sa se lege bine. Am facut testul cu picatura pe farfuria rece, ca la dulceata. Daca picatura de sirop ramane intreaga in contactul cu vasul rece atunci este gata. Am rasturnat siropul gros intr-o craticioara tinuta la rece si am adaugat mierea si zeama de lamaie. Am mixat la putere maxima pana a inceput sa se albeasca si sa se intareasca. Adaugam apoi cacao si continuam mixarea inca putin timp. Daca fondantul este prea dens mai adaugam cativa stropi de apa fierbinte. Eu am avut musafiri si am facut doua ture de amandine pentru care am folosit doar o cantitate de fondant. 

Asamblarea amandinei : Taiem blatul in jumatate si il lasam sa se raceasca complet. Insiropam prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema fina de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam amandina la frigider cam 4 ore. Scoatem de la rece, portionam si turnam glazura fondant peste fiecare in parte. Am oprit putina crema cu care am format aveline deasupra amandinelor. In varful avelinei am pus coaja de portocala din dulceata.

Pofta buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

georgiaskitchen 1

22.01.2014, 14:04

ianculubita 1

28.09.2014, 19:21

Amandine facute ca un profesionist;bravo!!

babi5 1

17.12.2014, 07:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata