Desert prajitura Anton

de Ancutsa in Prajituri, 19 Ian 2020 | 2359 vizualizari

 

Toată lumea știe că nu sunt fană ciocolată (când fac prăjituri ciocolatoase, e pentru că îi iubesc mult pe ai mei, iar  eu mănânc mai puțin) și că vanilia e preferata mea, oricum, oricând, dar pentru că le promisesem alor mei o prăjitură trio choco, am căutat o soluție avantajoasă :P Așa am făcut această prăjitură cu blat pufos, de vanilie (cu vanilia din cămara Bucătărașului, pentru care îi mulțumesc), un blat ce nu necesită însiropare, 3 creme de ciocolată (albă, cu lapte, neagră), dar mai subțiri. Ei, și ca să fiu și eu mulțumită, pentru decor am folosit glazura oglindă rămasă de la tortul caramel.
În funcție de preferințele voastre pentru ciocolată, puteți folosi ciocolata neagră tip cuvertură (sau ciocolată pentru gătit) de 56% cacao sau peste 70 % cacao, iar eu pentru că nu sunt așa fană ciocolată, am folosit primul sortiment.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă M,
  • Un praf de sare,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 140 ml ulei,
  • 100 g (5 linguri) făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 5 g vanilie pudră,
  • 5 linguri apă rece,
  • Crema de ciocolată albă:
  • 50 g ciocolată albă,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 80 g brânză mascarpone,
  • Crema de ciocolată cu lapte:
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 80 g brânză mascarpone,
  • Crema de ciocolată neagră:
  • 50 g cuvertură de ciocolată neagră 56% cacao,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 80 g brânză mascarpone,
  • Decor:
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Choco sticks cu mentă,
  • Choco sticks cu cappuccino,
  • 200 ml glazură oglindă preparată altă dată -> rețeta aici: https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-glazura-oglinda-de-caramel-92073.html
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Anton:

 

Blatul:

Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, rând pe rând, gălbenușurile, apa, uleiul, iar apoi făina amestecată cu praful de copt și vanilia, omogenizând cu o spatulă, de jos în sus pentru a rămâne compoziția aerată.

Se toarnă compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 26 de minute.

 

Cremele:

Crema de ciocolată albă: se topesc pe baie de abur frișca împreună cu ciocolata albă, se omogenizează și se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată cu lapte: se topesc pe baie de abur frișca împreună cu ciocolata cu lapte, se omogenizează și se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată neagră: se topesc pe baie de abur frișca împreună cu ciocolata neagră, se omogenizează și se lasă la răcit.

 

Se bate brânza mascarpone cu mixerul, până devine cremoasă, apoi se distribuie egal în cele 3 castroane cu ciocolată, omogenizând.

 

Montare și Decor:

Pentru că mie mi-a rămas glazură oglindă de la desertul anterior, am păstrat-o la frigider, unde s-a închegat. De aceea, am desfăcut-o pe baie de abur și am lăsat-o la răcit până la punctul în care se poate turna (adică 25 de grade).

Se scoate hârtia de copt din tavă și se montează prăjitura în formă. Se întinde crema de ciocolată neagră pe blat, apoi crema de ciocolată cu lapte, apoi cea albă. Se dă la congelator 10 minute, după care se toarnă glazura oglindă. Se dă la frigider 30 de minute, pentru ca glazura să se închege puțin, apoi se decorează cu frișca lichidă bătută cu mixerul, dar și cu sticksuri de ciocolată.

 

Detalii tavă de copt: Eu am folosit o formă pătrată, de 20 cm, cu bază detașabilă.

Porții: 10 buc.

Timp de coacere: 26 min

Timp de pregătire: 2 h 30 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/prajitura-anton.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Anton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Catalina L 1

21.01.2020, 16:48

superba

Ancutsa 1

21.01.2020, 21:54

Multumesc frumos, Rocsi!

Ancutsa 1

21.01.2020, 21:54

Multumesc mult, Catalina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine