Prajitura "Boema"

de Criss in Prajituri, 11 Apr 2012 | 11117 vizualizari

 

In luna martie, dupa cum bine stiti, am fost gazda provocarii "Dulce Romanie". Si una din retetele primite de la participanti a fost si prajitura Boema , trimisa de Iulian Dobrea - "Delicatesa culinara".
Mi-a placut foarte mult prajitura si am ales sa fac azi aceasta prajitura, care pe langa faptul ca e foarte simpla, e si foarte buna. Blat pufos cu nuca si cacao, insiropat cu rom, glazurat cu ciocolata, cu o crema ganache si frisca (naturala) din belsug. Reteta am respectat-o aproape in totalitate, am umblat doar la cantitati si asta pentru ca am ales o tava mai mare decat era specificat pe site-ul lui Iulian Dobrea.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -8 oua
  • -10 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -1 cana nuci macinate
  • -2 linguri cacao (mergeau si mai multe)
  • -6 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • Sirop:
  • -100 g zahar
  • -200 ml apa
  • -1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • -150 g ciocolata topita
  • -lapte sau frisca lichida
  • Crema:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -300 ml frisca
  • +
  • -400 ml frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Boema":

Blatul:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, nucile macinate si in final, amestecand usor cu o paleta de sus in jos, se adauga albusurile batute spuma tare.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 25-30 minute. (faceti testul cu scobitoarea)

Crema:

Se amesteca frisca cu ciocolata rupta bucatele. Se topeste ciocolata si se lasa crema rezultata timp de 2 ore in frigider, dupa care se bate cu mixerul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Boema"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Boema"-0
Prajitura "Boema"-1
Prajitura "Boema"-2
Prajitura "Boema"-3
Prajitura "Boema"-4
Prajitura "Boema"-5
Prajitura "Boema"-6
Prajitura "Boema"-7
Prajitura "Boema"-8

COMENTARII (25)

diana_k

diana_k 1

12.04.2012, 19:02

super, super prajitura!

Alinutza80

Alinutza80 1

12.04.2012, 21:06

buna

-Miti-

-Miti- 1

17.12.2013, 15:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!