Prajitura Boema

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 6623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 8 linguri zahar
    • 8 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • un varf de sare
    • 3 linguri apa
    Pentru sirop:
    • 3 linguri zahar
    • 200 ml apa
    Crema 1:
    • 1 ou
    • 5 linguri zahar
    • 70 gr unt
    • 3 lingurite ness
    • 2 lingurite cappuccino
    • 300 ml frisca.
    Crema 2:
    • 200 ml frisca
    Pt ornat:
    • 100 gr ciocolata rasa pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Mod de preparare a blatului:



  • Batem albusurile spuma cu un varf de sare,

  • Adaugam apoi zaharul mixand in continuare.

  • Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura.

  • Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie.

  • Bagam in cuptorul incalzit la 175 grade timp de 25-30 min.

  • Intre timp pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, nessul, cappucino si untul.

  • Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia.

  • Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

  • Scoatem blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca.

  • Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

  • Batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus.

  • Mixam inca 3-4 minute.

  • Insiropam blatul si punem crema. Nivelam cat mai bine.

  • Batem 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.

  • Radem deasupra ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

mihasara 1

16.10.2015, 08:45

Lau 1

16.10.2015, 17:44

o am si eu in plan

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema