Desert prajitura Boema

de mihasara in Prajituri, 15 Oct 2015 | 20895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:    
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un varf de sare
  • 3 linguri apa
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • Crema 1:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 70 gr unt
  • 3 lingurite ness
  • 2 lingurite cappuccino
  • 300 ml frisca
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca
  • Ornat:
  • 100 gr ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

Blat: Batem albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa, apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Bagam in cuptorul incalzit la 175 grade, timp de 25-30 minute. Scoatem apoi blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca.

Crema 1: Amestecam oul, zaharul, nessul, cappuccino si untul. Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem spuma cei 300 ml frisca in care adaugam apoi crema racita si mai mixam 3-4 minute.

Sirop: Caramelizam zaharul, turnam apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

 Insiropam blatul si punem crema. Nivelam cat mai bine.

 Batem 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema. 

 Radem deasupra ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu