Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete :)
Blat: Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava (22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.
Sirop: Amestecam toate ingredientele, mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute. Dam deoparte, adaugam esenta si lasam la racit.
Glazura: O preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Crema: Punem frisca pe foc intr-o craticioara la incalzit (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Inainte de folosire o mixam cateva minute.
Asamblare: Indepartam marginile prajiturii, o taiem cubulete si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte. Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura. Dupa ce s-a intarit glazura, cu ajutorul unui posh trasam un cerc generos de crema de ciocolata pe fiecare bucata. Deasupra ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult