Prajitura Cabana

de Criss in Prajituri, 27 Noi 2012 | 82310 vizualizari

 

Cabana sau acoperis de casa, oricum s-ar numi, e tot o reteta veche din caietul mamei, dar pe care eu am modificat-o dupa gustul meu, in sensul ca am inlocuit margarina/untul din crema cu frisca.
Poze cu etapele nu am, pentru ca am facut prajitura seara si nu ies bine pozele daca nu am lumina naturala.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • - 250 g zahar
  • - 80 g unt
  • - 600 g faina
  • - 3 linguri miere
  • - 4 linguri lapte
  • - 2 oua intregi
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • -2 budinci de vanilie
  • -750 ml lapte
  • -8 linguri zahar (sau dupa gust)
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -250 ml frisca lichida (am folosit Meggle)
  • Glazura:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cabana:

Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea , laptele si bicarbonatul si se pune pe aburi. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia vasul de pe aburi si treptat se adauga faina, se amesteca, apoi se scoate aluatul pe planseta. Se lucreaza pe planseta presarata cu faina pentru ca aluatul e destul de lipicios. Se imparte aluatul in doua parti egale. In jumatate se pun 2 linguri cacao. Din jumatatea alba se intind doua foi si se coc pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina. Inainte de coacere am trasat cu ajutorul unui liniar :D doua linii astfel incat sa rezulte doua fasii egale pentru peretii cabanutei si foaia din mijloc am lasat-o putin mai lata. (7.5 cm pentru fasiile laterale si 8.5 cm pentru fasia din mijloc)


Aluatul cu cacao se imparte in 12 bile egale, din care se modeleaza 12 bare care la fel se coc pe dosul tavii.


Crema: Se amesteca praful de budinca cu zaharul, vanilia, laptele si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu frisca batuta. (Eu am uitat sa mixez budinca inainte de a o amesteca cu frisca, motiv pentru care in prajitura se vad niste picatele de budinca. :) ) (se poate face o crema de vanilie daca aveti timp si chef si nu vreti sa folositi praf de budinca, eu am fost mai comoda :) )


Mai intai se glazureaza cu ciocolata topita peretii cabanutelor. Pe fasia din mijloc se pune crema, apoi 3 bare, din nou crema, 2 bare, crema, o bara, crema si se pun marginile, presand usor sa se lipeasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cabana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

ryta 1

19.05.2014, 05:48

Criss 1

19.05.2014, 06:11

rodicaspring 1

21.12.2014, 17:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08