Desert prajitura cu ciocolata

de kamy in Prajituri, 12 Noi 2010 | 72870 vizualizari

 

Aveam pofta de ceva dulce si bineinteles....cu cioco...si mi-am facut prajitura asta care mi-a satisfacut poftele....reteta o am cred ca de peste 20 de ani si am facut-o numai de vreo vreo 10 ori...oare de ce ? ca-i simplu de facut..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar+1 lingura
  • 75 ml apa
  • 60 gr cacao
  • 6 oua
  • 3 linguri faina
  • 1\2 pliculet praf copt
  • 1 pachet de unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata:

Zaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine.

Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 1 lingura de zahar, se adauga pe rand 5 linguri din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se incorporeaza usor, de jos in sus, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Se coace intr-o tava cu hartie de copt, 25-30 minute (depinde de cuptorul fiecaruia)- daca trece testul cu scobitoarea, e ok.

Crema: Pachetul de unt la temperatura camerei se freaca bine pana devine o spuma si se adauga restul compozitiei de cacao. Crema se pune peste blat.

Optional: Eu am presarat pe deasupra nuca macinata iar in crema am pus cativa stropi de liquore Amaretto.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Tava mea e de 30x20 cm. Blatul e subtire, asa ca sa nu faceti prajitura intr-o tava mai mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

jolygina 1

16.01.2012, 11:04

delicos

Retete cu Margareta Cismasiu 1

04.03.2015, 20:13

O reteta veche,dar minunata,asa cum de obicei sunt retetele vechi.Am gasit-o si eu in caietul mamei mele,dar nu am apucat inca s-o fac.

Rahela Velicu 1

30.12.2016, 00:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema