Prajitura ciocolina

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Ian 2017 | 2276 vizualizari

 

E ciocolina, nu ciociolina.....am vazut eu o reteta la bucataras Lavinia si mi-a placut,m-am inspirat, ca nu ma pot abtine si nu pot sa urmez o reteta cap coada, cam fac eu ce-mi trece prin bibilica......

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • 40 g cacao
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 70 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 fiole de esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
  • 160 g ciocolata Kandia 75% cacao
  • 100 g nuci prajite si macinate amestecate 100 g gem de prune
  • 200 ml frisca batuta
  • sos de ciocolata
  • sirop de visine
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolina:

Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte, amestecam si adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se topeste zaharul si ciocolata. Tragem castronul de pe aburi si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecam bine si repede. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma, se adauga restul de zahar, 50 g si se mixeaza bine. Impartim crema de ciocolata in doua parti egale. Intr-o parte, adaugam faina si praful de copt, omegenizam si apoi adaugam spuma de albusuri, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o forma patrata, 24/24, cu pereti detasabili, turnam compozitia in forma si dam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. cat sta blatul la cuptor ne ocupam de crema. Mixam untul la temperatura camerei, adaugam esenta de rom si putin cate putin din crema de ciocolata, oprim 2 linguri de crema de ciocolata. Omogenizam bine, apoi incorporam amestecul ce nuca cu gem de prune. Cele 2 linguri de crema de ciocolata le amestecam cu 200 ml frisca batuta ( am folosit smantana dulce cu 30% grasime pentru obtinerea de frisca). Acest amestec il folosim pentru decor.


Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca bine, apoi il taiem in doua, insiropam cu sirop de visne, intindem mai mult de jumatate din crema peste primul blat, apoi asezam blatul al doilea, intindem restul de crema, portionam si ornam cu frisca amestecata cu crema de ciocolata, peste, ornam cu sos de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

stefy_a 1

28.01.2017, 15:31

as manca o tava cu prajitura asta, ca tare bine mai arata!

Valclaudia 1

29.01.2017, 07:55

silvi0ara 1

02.02.2017, 13:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere, nuca si cacao