Prajitura cu ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Ian 2017 | 10338 vizualizari

 

E ciocolina, nu ciociolina.....am vazut eu o reteta la bucataras Lavinia si mi-a placut,m-am inspirat, ca nu ma pot abtine si nu pot sa urmez o reteta cap coada, cam fac eu ce-mi trece prin bibilica......

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • 40 g cacao
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 70 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 fiole de esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
  • 160 g ciocolata Kandia 75% cacao
  • 100 g nuci prajite si macinate amestecate 100 g gem de prune
  • 200 ml frisca batuta
  • sos de ciocolata
  • sirop de visine
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte, amestecam si adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se topeste zaharul si ciocolata. Tragem castronul de pe aburi si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecam bine si repede. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma, se adauga restul de zahar, 50 g si se mixeaza bine. Impartim crema de ciocolata in doua parti egale. Intr-o parte, adaugam faina si praful de copt, omegenizam si apoi adaugam spuma de albusuri, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o forma patrata, 24/24, cu pereti detasabili, turnam compozitia in forma si dam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. cat sta blatul la cuptor ne ocupam de crema. Mixam untul la temperatura camerei, adaugam esenta de rom si putin cate putin din crema de ciocolata, oprim 2 linguri de crema de ciocolata. Omogenizam bine, apoi incorporam amestecul ce nuca cu gem de prune. Cele 2 linguri de crema de ciocolata le amestecam cu 200 ml frisca batuta ( am folosit smantana dulce  cu 30% grasime  pentru obtinerea de frisca). Acest amestec il folosim pentru decor.

Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca bine, apoi il taiem in doua, insiropam cu sirop de visne, intindem mai mult de jumatate din crema peste primul blat, apoi asezam blatul al doilea, intindem restul de crema, portionam si ornam cu frisca amestecata cu crema de ciocolata, peste, ornam cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturica Grony