Prajitura coca rasa

de alice_ciobanu in Prajituri, 14 Dec 2011 | 25238 vizualizari

 

Weekendul ăsta care tocmai a trecut m-a apucat prăjitureala. Eu care n-am nici o tangenţă cât de mică cu această ramură a gastronomiei, adică facerea de prăjituri. Soţul meu şi-a adus aminte de o reţetă de la mama de acasă, şi anume Prăjitura cocă rasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  •  200 gr zahăr
  •  200 ml ulei
  •  1 plic praf de copt
  •  1 plic zahăr vanilat 
  •  un vărf de sare,
  •  esenţă de rom 
  •  coajă de portocală
  •  800 gr făină
  •  400 gr majun, sau gem prune (eu aş merge pe ceva mai mult majun ...cam spre 600 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura coca rasa:

Se pun într-un castron ouăle întregi şi se mixează împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă complet. Se pune apoi uleiul, esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocale, sare şi praful de copt. Se mixează toate până se omogenizează. Apoi se amestecă toate cu făina şi se frământă încet încorporând totul până se obţine o cocă tărişoară.


Din coca obţinută se ia un sfert din compoziţie şi se dă la frigider. Se tapetează o tavă cu unt şi făină.


Restul de cocă se întinde cu sucitorul şi se pune apoi în tavă. Peste aceasta se va întinde un strat de majun sau gem de prune. Se scoate apoi coca pusă la frigider şi se rade, pe răzătoarea mare, deasupra stratului de majun. Se dă totul la foc mic, în cuptorul încălzit dinainte, pentru 50 minute.


Se presară apoi zahăr pudră, aşa pentru decor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura coca rasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

kamy 1

15.12.2011, 13:26

tre'sa fie buuuna

getix 1

08.06.2013, 20:37

imi place ... si mami a mea imi facea, am pus-o la favorite!

alexa_oct 1

05.09.2013, 10:39

arata exceptional!!!

asta ma pregatesc si eu acum sa fac!!!e ffff buna!sotul meu o adora


COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuci