Prajitura "Creme a la Creme"

de vio_dreams in Prajituri, 9 Iun 2013 | 105264 vizualizari

 

O prajitura ce a facut furori acum cativa ani pe forumurile si blogurile culinare! De o bunatate rara, atentie, creeaza dependenta!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 1, 5 plicuri Creme Ole de ciocolata

pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie

pentru glazura:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 150 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 3 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Creme a la Creme":

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.

Adaugam plicurile de crema si incorporam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).

Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute. 

Cat se raceste  blatul preparam crema. Punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare.

Intindem  crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula.

Dam la frigider si pregatim glazura.Punem pe foc apa si zaharul.Cand s-a topit zaharul adaugam untul, ciocolata si coniacul. Amestecam pana la omogenizare. 

Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.

Cu un cutit bine ascutit taiem cubulete. De fiecare data inainte sa taiem trecem cutitul prin jet de apa fierbinte. Eu am taiat prajitura imediat dupa ce am facut-o asa ca sectiunea lasa de dorit.

 

TIPS-URI

1

Daca seviti si copiilor pastrati deoparte cateva linguri de glazura fara coniac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Creme a la Creme"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

simonay 1

11.10.2013, 16:01

daca nu gasesc creme Ole cu ce pot inlocui ?

vio_dreams 1

15.10.2013, 19:52

Asa cum am scris mai sus in comentarii Creme Ole este o crema cu preparare la rece, e de la dr Oetker si banuiesc ca se poate inlocui cu orice alta crema cu preparare la rece

reisnaor_2006 1

26.09.2014, 16:09

am trecut-o la favorit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza dulce de vaci