Desert prajitura Creme-Ole

de Constelatialeu in Prajituri, 30 Ian 2013 | 63592 vizualizari

 

Cand zic ''Ole'' ma gandesc la toreadori, rosu, taur fioros....am zis ca data viitoare o incerc cu crema de capsuni ''creme ole'' sa fie un pic de ''rosu''.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme ole de ciocolata
  • Crema
  • 200 ml smantana dulce 32% grasime
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 2-3 linguri de zahar farin
  • Glazura
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri coniac
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Creme-Ole:

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. La sfarsit se adauga plicul de creme ole de ciocolata. Se toarna blatul intr-o tava 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil. Se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Se mixeaza crema de vanilie cu smantana si laptele, adaugam si 2-3 linguri de zahar farin. Crema trebuie sa fie destul de tare. Se intinde pe blatul racit si se da la rece cat timp pregatim glazura.

Glazura: Se pun apa si zaharul pe foc, sa se topeasca zaharul, se adauga coniacul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc cat se topeste untul (de preferat pe baie de abur). Se lasa la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se intinde peste prajitura si se da la rece 2-3 ore. Dupa care se portioneaza si se mananca cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Creme-Ole" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca