Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

de Rocsi in Prajituri, 21 Noi 2017 | 3949 vizualizari

 

Am reusit ca in aceasta prajitura, o super prajitura zic ai mei, sa adun toate aromele toamnei: mere, pere si gutui. Si daca am avut aceste minunate arome intr-o singura prajitura, cu o frisca spumoasa deasupra cu o usoara aroma de lamaie si facuta cu multa dragoste, cum sa nu iese o prajitura grozava? Pai doar asa puteam sa roim toata ziua prin jurul tavii si sa tot mancam cate o bucatica de prajitura, pana am golit tava...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri iaurt
  • 4 linguri sirop de gutui (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • 11 linguri faina
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 borcan cu mere rase pentru prajituri (300 gr)
  • 1 borcan de gem de pere cu mere (300 gr)
  • 1 varf de lingurita scortisoara macinata

Pentru frisca:

  • 200 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 4 linguri sirop de gutui (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu arome de toamna si frisca:

Blatul:
Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul.
Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul.
Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus.
Puneti si vanilia.
Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma.
Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete.

Tapetati cu hartie de copt o tava de 23/23 cm, turnati jumatate din compozitia de blat.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 6 minute.
Umplutura:
Intr-un bol amestecati merele rase cu gemul si scortisoara.
Scoateti dupa cele 6 minute blatul de la cuptor, puneti umplutura si o nivelati.
Turnati restul de blat, nivelati, bagati iar prajitura in cuptor.
O lasati pana se rumeneste frumos si este bine coapta.
Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, o scoateti din cuptor. Cam 20-25 de minute dureaza pana este gata.

Frisca:
Smantana rece o mixati pana prinde putina consistenta.
Adaugati zaharul pudra, siropul de gutui si mixati in continuare pana obtineti o consistenta spumoasa.
La final puneti coaja rasa de lamaie si amestecati usor cu o paleta.
Puneti frisca peste prajitura rece, o intindeti bine, apoi cu un pieptan de bucatarie, ii faceti un model.

O dati la rece 2-3 ore, apoi o portionati si serviti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu arome de toamna si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

26.11.2017, 10:41

Multumesc Dantes!

mihaelar63 1

27.11.2017, 02:06

O vreau pe toat , cu tot cu platou si frunzulite

Rocsi 1

27.11.2017, 20:03

Mihaela, cu tot dragul!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de lamaie si capsuni