Desert prajitura cu banane si iaurt

de Gherca Daniela in Prajituri, 24 Noi 2020 | 8689 vizualizari

 

Prajitura este usor umeda si foarte parfumata! :X

O recomand cu drag pentru pofticiosii de dulce!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 150 g iaurt simplu
  • 250 g faina
  • 10 praf de copt
  • 2 banane mici
  • In plus:
  • 1 lingura cacao
  • 3-4 linguri apa fierbinte
  • putina esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si iaurt:

 Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam treptat uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, pe urma faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine si la final maruntim bananele cu o furculita pana devin ca o pasta si le adaugam peste compozitia de oua.
    Aluatul rezultat il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pastram o parte pentru a-i adauga cacaoa diluata cu apa si aromata cu putina esenta de rom si o turnam peste partea alba (orcum v-a cadea la fund din cauza greutatii, dar daca doriti ca sa obtineti o  prajitura marmorata, scoteti inainte 4-5 linguri de aluat, inainte de a-i adauga bananele si apoi puneti cacaoa), eu am vrut sa obtin 2 culori cat de cat egale...

Tava o lasam in cuptor aproape 1 ora la 180°C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de iaurt si caise