Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise

de adasev12 in Prajituri, 10 Aug 2011 | 8736 vizualizari

 

Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise este o prajitura rapida si buna....doar la jeleu am dat-o in bara ca l-am lasat prea mult la racit si nu am mai reusit sa -l intind uniform...

 

INGREDIENTE

  • blat de biscuiti:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte50 g margarina
  • 50 g unt
  • crema:
  • 300 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 200 ml frisca50 g unt
  • reo 8-10 caise
  • jeleu:
  • 4 caise
  • un plic de jele incolor
  • 2 lg zahar
  • 250 g apa
  • jele:
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise:

Mod de preparare pentru prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise

Blat: biscuitii se faramiteaza cat mai bine, ciocolata se topeste cu laptele si se toarna peste biscuiti. Untul si margarina se topesc la microunde si se toarna si astea peste  biscuiti. Se amesteca bine....Amestecul obtinut se pune intr-o tava, se niveleaza bine cu mainile si se da la rece pana se face crema. Puneti in tava o folie apoi blatul, astfel o sa  puteti scoate usor prajitura din tava.

Crema:untul moale impreuna cu galbenusurile si cu zaharul se freaca spuma. Se adauga apoi mascarpone si se amesteca bine. Frisca se bate si se amesteca  cu crema. Caisele se taie bucati si se adauga si ele in crema, se amesteca usor, apoi se intinde crema peste blatul de biscuiti.

Jeleu: se mixeaza bine caisele. Pliculetul de praf de jeleu se dizolva in apa, se adauga si zaharul si se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere amestecand mereu. Se lasa sa dea cateva clocote la foc mic, cam 2 minute, apoi se stinge focul si se lasa 1 minut sa se astampere...Eu am lasat-o mai mult ca mi-a fost frica sa nu se topeasca crema, si din pacate nu am reusit sa o intind uniform, ca s-a intarit prea tare...Caisele pasate se amesteca in jeleu si apoi se toarna peste crema.

Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise se da la rece macar o ora...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Mihaela11_jo 1

12.08.2011, 00:01

Foarte buna si apetisanta
Ai toata admiratia mea ca reusesti sa faci atatea bunatati cu asa bebelusa dulce si mica

adasev12 1

12.08.2011, 00:36

cristinne...multumesc
mihaela, multumesc mult, esti f draguta...e cumintica....alex e mai rau....

naomy 1

28.03.2012, 17:45

ce bun e arata bine

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari marinati, cu ceapa
  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Eszter Hazi