Desert prajitura cu bomboane

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Ian 2021 | 3292 vizualizari

 

Sincer nici nu stiu cum sa o denumesc, e un amalgam de arome . Am folosit ''resturi'', bomboane diverse, foi de napolitana, biscuiti, piscoturi...etc.....

 

INGREDIENTE

  • 265 g biscuiti
  • 5 piscoturi
  • 8 foi de napolitana cca 120 g ( albe si maro )
  • 100 g bomboane snickers
  • 175 g bomboane bounty
  • 100 g stafide brune
  • 225 g rahat
  • 200 g nuci prajite si taiate grosier
  • 85 g cacao
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 250 g margarina rama
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 275 g bomboane cu jeleu
  • 100 g ciocolata neagra
  • 80 g smantana 25 % grasime
  • nuca prajita, migdale prajite , macinate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu bomboane:

Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi le-am amestecat cu biscuitii, napolitana si piscoturile. Am adaugat si stafidele si nuca prajita si taiata grosier. Am pus intr-o cratita de inox cacao, zahar si apa si am pus sa fiarba, am tras de pe foc si am incorporat untul si margarina. Crema obtinta am turnat-o peste amestecul de mai sus si am omogenizat bine. Am tapetat cu folie alimentara doua tavi, apoi am asezat un strat de nuca si migdale macinate. Am impartit compozitia de prajitura in cele doua tavi si am presat bine, am dat la rece cat timp am facut glazura din bomboane cu jeleu. Intr-un vas de inox am pus bomboanele cu jeleu  si ciocolata, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat, cand a inceput sa se topeasca am adaugat si smantana. Am continuat sa amestec pana ce jeleul a inceput sa se micsoreze. Am ales sa nu-l topesc de tot, sa ramana bucatele mici de jeleu.Am scos tavile din frigider, am intins glazura si am dat din nou la rece pentru cateva ore, apoi am rasturnat pe un platou tava cu prajitura, avem baza glazurata si deasupra nuca si migdalele macinate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bomboane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

29.01.2021, 10:49

Super!

Rocsi 1

29.01.2021, 20:31

La cate bunaciuni ai pus in ea, trebuie sa fie super delicioasa!

Gherca Daniela 1

30.01.2021, 09:34

cu asa "resturi" nu are cum sa nu fie super buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dulceata de afine