Prajitura cu branza

de ionela2682 in Prajituri, 3 Iun 2013 | 2350 vizualizari

 

Tot rasfoind caietul vechi cu retete am dat peste aceasta reteta .mi-a facut cu ochiul asa ca am pus-o in aplicare.Este o prajitura simpla ,cu ingrediente putine la indemana tuturor.

 

INGREDIENTE

  • - 10 linguri de ulei
  • - 10 linguri de zahăr
  • - 15 linguri de făină
  • - 15 linguri lapte
  • - 1 ou
  • - 1/2 plic praf de copt
  • -1 /2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1 plic zahăr vanilat
  • Compoziţia de brânză:
  • -3-400 g brânză proaspătă de vaci
  • - 1 ou
  • -5-6 linguri iaurt
  • - 10 linguri de zahăr (sau mai putin)
  • - 1 plic zahăr vanilat
  • - coaja rasa de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Compozitia de branza


Branza se amesteca cu oul, se adauga zaharul dupa gust, zahar vanilat, coaja de lamaie si iaurt cat sa subtieze putin compozitia.


Aluatul


Într-un castron se bate oul cu zaharul se adaugă uleiul, zahărul vanilat, laptele, făina amestecată cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se adauga in compozitia lichida. Compoziţia rezultată, destul de subţire, se toarnă într-o tavă (25 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina, 1/2 din cantitatea de aluat. Se adauga cu grija si uniform pe intreaga suprafata compozitia de branza, se toarna deasupra ,formand un fel de grilaj restul de aluat. Se presara putin zahar si se da la cuptor pana devine usor aurie sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata.


Se lasa sa se raceasca ,se pudreaza si se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

-se poate adauga ,dupa gust,in compozitia de branza stafide sau fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Teo 1

03.06.2013, 23:13

gustos!

simona72 1

04.06.2013, 10:32

Irina 1

05.06.2013, 15:19

buna de tot prajitura ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci