Desert prajitura cu branza de vaci si cacao

de Lavinia in Prajituri, 20 Noi 2012 | 141400 vizualizari

 

Este o prajitura foarte aromata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 120 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 40 g gris
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza de vaci si cacao:

Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana devine o bezea lucioasa. Apoi se adauga treptat cate un galbenus, uleiul, laptele, zaharul vanilat, coaja de portocala si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se adauga jumatate din aluat si se de la cuptor pana se intareste putin (5-10 min depinde de cuptor).

Intre timp se prepara compozitia de branza. Se amesteca branza cu coaja de lamaie, grisul, stafidele si galbenusurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat si se adauga peste branza. Se omogenizeaza totul bine.

Se scoate tava de la cuptor, se adauga branza peste blatul putin intarit, apoi se toarna cealalta jumatate din aluat si se introduce din nou la cuptor pentru 30-35 de minute ( se face testul scobitorii).

Se lasa prajitura la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza de vaci si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

vero79 1

06.09.2016, 15:09

baiatul meu a facut aceasta prajitura,este extraordinar de gustoasa
multumim Lavinia

Corina NiculaeCor Nicoll 1

29.04.2018, 10:18

Dimensiunea tavii? Multumesc!

Cristina_Danci 1

17.07.2021, 10:35

Foarte bună🤩

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta