Desert prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl in Prajituri, 27 Iul 2017 | 5023 vizualizari

 

Această prăjitură delicioasă am văzut-o la Diaconta și mi-a făcut cu ochiul. Eu am modificat puțin rețeta și nu am pus ciocolată în cremă. V-o recomand cu drag! Îți mulțumesc Claudia pentru rețetă! :x

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci
  • 170 g unt
  • 5 ouă
  • 6 linguri griș
  • 170 g zahăr măcinat
  • 1 plic budincă vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • esență de lamâie
  • Sare
  • 250 g visine (fără sâmburi)
  • 250 g afine
  • 100 g zmeura
  • 100 g mure
  • 100 g cătină
  • 5 caise
  • 5 linguri zahăr tos
  • 3-4 linguri amidon
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolată albă
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si fructe de padure:

Scoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe.
Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența de lamâie în brânză.
Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi foarte bine untul cu 120g zahăr măcinat, apoi adaugi câte un gălbenuș, mixând bine după fiecare. Adaugi apoi grișul, praful de budincă amestecat cu praful de copt și amesteci.
Albușurile le mixezi foarte bine cu un praf de sare si adaugi 50 g zahăr măcinat.

Peste crema de unt, pui brânza, amestecând cu o paletă, iar apoi încorporezi ușor spuma de albușuri.
Torni jumătate din compoziție într-o tava de 35 x 25 cm tapetată cu hârtie de copt. Presari fructe, apoi torni restul compoziției și presati fructe.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Lași să se răcească și între timp pregătești crema.
Amesteci fructele rămase cu cele 5 linguri de zahăr si le pui să fiarbă. Eu am folosit mure si zmeură congelată și au lăsat zeamă. De asemenea, am folosit zeama lăsată de vișine. Lași amestecul să fiarbă câteva minute, apoi adaugi amidonul și lași să fiarbă până când amestecul s-a îngroșat.

Lași să se răcească și torni compoziția de fructe peste blat.
Dacă dorești poți să ornezi prăjitura cu ciocolata albă topită pe baie de aburi.
Lași la frigider o oră, apoi servești.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de fructe de padure