Prajitura cu branza si jeleu de visine

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Mai 2016 | 5018 vizualizari

 

Este varianta romaneasca a vestitului cheesecake american. Foarte bun.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 900g branza de vaci (Pilos am folosit)
  • 160g zahar
  • 100g margarina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • JELEU
  • 500g visine de la congelator
  • 1 plic jeleu rosu de la Dr. Oetker
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si jeleu de visine:

Visinile se lasa la decongelat intr-o strecuratoare.


Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul.


Se adauga branza, coaja rasa de lamaie si margarina taiata cubulete si se mixeaza in continuare.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si grisul si se omogenizeaza.


Se unge o forma cu unt (27x18) si se toarna compozitia in ea.


Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu 45-50 minute.


Se face proba cu scobitoarea.


Cand este rumena frumos, se scoate si se lasa la racit in forma.


Jeleul se prepara din sucul lasat de visine, completat cu apa pana la cantitatea necesara conform modului de preparare de pe plic.


Se amesteca continutul plicului cu 2 linguri de zahar si se amesteca bine cu sucul de visine.


Se pune pe foc circa 2 minute, amestecand.


Pe prajitura racita se pun visinile scurse si se aranjeaza uniform.


Se toarna deasupra jeleul obtinut, pe toata suprafata, uniform.


Se lasa la racit si cand se intareste jeleul se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu fructe crude, dulceata, jeleu, ciocolata....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

MotanLaOale 1

06.05.2016, 09:30

Catalina L 1

11.05.2016, 17:55

ce frumoasa este, bravo

MotanLaOale 1

11.05.2016, 19:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini-pascute cu branza dulce