Prajitura cu bulgarasi de branza dulce

de alilianaa in Prajituri, 14 Mar 2013 | 5657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cutie Ricotta( 250 g)
  • 7 oua
  • 10 linguri cu zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • un praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gris
  • 3 linguri de apa
  • o lingura de zeama de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulgarasi de branza dulce:

Bulgarasii de ricotta. Punem intr-un bol branza, 2 linguri gris, un ou, 3 linguri zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat. Se amesteca pana la omogenizare.


Aluatul: ouale se separa. Batem bine albusul bezea cu o lingura de zeama de lamaie, un praf de sare si introducem pe rand lingura cu lingura cele 6 linguri de zahar. Se mixeaza foarte bine pana se obtine o bezea lucioasa. Peste aceasta adaugam galbenusurile si trei linguri de apa. Praful de copt amestecat cu faina se pune peste compozitia rezultata rand pe rand si mestecam cu o lingura/spatula de lemn de jos in sus sa nu se lase compozitia. La final punem cele doua linguri cacao si putina esenta de rom. Omogenizam.


Asamblare: tava am uns-o cu putin unt pentru a se lipi mai bine hartia de copt. In tava am asezat sub forma de bile cu o lingura (compozitia a fost mai moale) branza Ricotta. Peste acestea am adaugat compozitia cu cacao. Am dat-o la cuptor pentru 40-45 minute la foc moderat.


Se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate folosi branza dulce clasica de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulgarasi de branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

alilianaa 1

14.03.2013, 21:29

Multumesc frumos. A fost ceva dulce.Bun eu zic.

Irina 1

26.03.2013, 16:23

Wow, ce buna prajitura! E de notat!

alilianaa 1

26.03.2013, 17:13

Multumesc Irina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Afinata de casa

de oanapl 7

ieri la 22:56

Paste cu smantana si parmezan

de oanapl 7

ieri la 22:30

Ciorba de fasole cu afumatura

de oanapl 7

ieri la 22:25

Tajina de picior/rasol de miel

ieri la 20:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec pufos cu cacao
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Afinata de casa

de oanapl 7

ieri la 22:56

Paste cu smantana si parmezan

de oanapl 7

ieri la 22:30

Ciorba de fasole cu afumatura

de oanapl 7

ieri la 22:25

Tajina de picior/rasol de miel

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Cheese cake cu zmeura