Prajitura cu cafea

de Miha in Prajituri, 30 Iul 2010 | 9920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 2 linguri ness
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • frisca
  • bombonele de cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare.


Compozitia se pune intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, timp de cca jumatate de ora.


Intre timp pregatim crema. Untul se topeste la foc mic sau la microunde. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufos. Se adauga zaharul ( pudra, de preferat) si mixeaza pana se topeste. Nessul il dizolvam in putina apa calduta si il incorporam in crema de unt impreuna cu esenta de vanilie. Se da la rece pana se coace si raceste blatul.


Blatul racit se taie in 3. Crema se imparte in 2 si se repartizeaza intre blaturi. Se da la rece pentru 1-2 ore, apoi se portioneaza si se orneaza cu moturi de frisca si bombonele de cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Miha 1

05.08.2010, 10:37

Eu zic ca cel mai bine e sa-i tai cocoasa, sa-l indrepti si mai apoi sa-l tai in cate blaturi crezi ca merge. Il poti taia si in 2 si pui un singur strat de crema.

rivka 1

05.08.2010, 10:40

il tai numai in 2 ca nu pot sa-l tai in 3 cu cutitul mi-e frica ca il nenorocesc degeaba...chiar asa gros nu e...

rivka 1

05.08.2010, 10:42

merci...gata l-am taiat in 2 dar il las asa sa nu-l stric, pun numai un strat(mai gros) de crema,
ok atunci merg sa o termin!
pupe , pe mai tarziu.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Miuta