Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

de camelia75 in Prajituri, 22 Oct 2014 | 60963 vizualizari

 

Daca vreti o prajitura rapida si gustoasa, v-o recomand cu incredere!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente bilute de cocos:
  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri rase cu amidon
  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 60 gr zahar
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 3 linguri rase cu cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Ingrediente glazura de ciocolata:
  • 120 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 100 gr ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos:

Mod de preparare bilute de cocos:


Amestecati bine toate ingredientele,apoi lasati compozitia la frigider ~ 20 minute.


Mod de preparare blat de ciocolata:


Preincalzti cuptorul la 180C.


Amestecati ingredientele uscate pentru blat,faina si cacaua cernuta,amidonul,praful de copt si sarea.


Mixati albusurile cu zaharul foarte bine, ca pentru bezea.


Topiti ciocolata la microunde, iar cand se raceste (sa ajunga la temperatura camerei) incorporati galbenusurile.Adaugati esenta de vanilie.


Adaugati ciocolata topita peste albusuri, amestecand incet cu o lingura de lemn sau plastic,apoi puneti si amestecul cu faina.Aveti grija ca albusul sa nu se lase pentru ca prajitura nu va mai creste! (Eu am patit-o la prima incercare!!! )


Cu mainile umezite formati bilutele de cocos, apoi asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt.(Va recomand sa folositi o tava cu diametrul de 26, deoarece eu am folosit una de 21 si blatul de ciocolata mi-a iesit cam inalt)


Peste bilutele de cocos turnati uniform compozita de blat, apoi dati la cuptor timp de 30 de minute.


Mod de preparare glazura:


Fierbeti la foc potrivit laptele ,zaharul si untul pana se ingroasa putin, apoi trageti dupa foc si adaugati ciocolata rupta in bucatele.Amestecati bine pana ce se topeste ciocolata si compozitia devine cremoasa.


Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda. Lasati prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia.


Eu am ras putina ciocolata alba deasupra, insa daca va place puteti presara si fulgi de cocos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

babi5 1

24.10.2014, 18:42

reisnaor_2006 1

30.10.2014, 16:46

delicioasa

madab 1

16.04.2015, 22:25

Superba ptajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro