Desert prajitura cu cirese

de Catalina L in Prajituri, 14 Oct 2019 | 1735 vizualizari

 

Reteta din caietul de retete al mamei mele - ce bune prajituri ne facea si ce bucatareasa fara pereche era.....
De ce  roz? Este modesta mea contributie la campania de preventie impotriva cancerului de san.
Un omagiu adus mamei mele, plecata mult prea tanara din cauza acestei boli.
 
Din 1985, luna octombrie este colorată roz.
Este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol.
Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai nici un fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/prajitura-cu-cirese.html

 

INGREDIENTE

  • 450 gr cirese fara samburi proaspete sau din compot
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 ml de lapte
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra roz
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cirese:

Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea.

Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase.

Se adauga alternand laptele si uleiul amestecand in continuare.


Se pune faina amestecata cu praful de copt si vanilia si se mixeaza bine.

Incorporati albusurile amestecand usor de sus in jos.

In tava unsa varsam compozitia si punem pe deasupra ciresele. Presaram zaharul vanilat peste cirese.

Dam la cuptor pentru 30 de minute la 180°C.

Verificam cu o scobitoare daca este coapta.

Se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu zahar pudra si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

15.10.2019, 20:57

Cleme ce fai cu două kile de cireșe???? Iti iei masina ???? )

oanapl 1

15.10.2019, 21:28

Yami!

mirela0911 1

24.12.2019, 21:18

Ce deliciu de prajitura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori