Prajitura cu cocos

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 47132 vizualizari

 

Fiiiiiiiiiina si aromata :D

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lg smantana
  • 2 lg cacao
  • 1 ou
  • 300 gr faina
  • Crema de cocos:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca de cocos rasa
  • 2 lgt esenta de migdale
  • Crema de vanilie:
  • 3 lg amidon/faina
  • 6 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • + bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Foile:

Amestecam ingredientele pentru blat fara a le framanta prea mult, altfel untul se va muia prea tare. Impartim in doua si intindem 2 foi.

Crema de cocos:

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma se tine bine de tel si devine lucioasa. Adaugam esenta de migdale, apoi nuca de cocos pe care o inglobam amestecand de jos in sus cu o lingura mare.

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina asezam prima foaie, apoi crema de cocos si a doua foaie peste. Dam tava la cuptor la 180C pentru cca 45min, verificam intepand in mijlocul prajiturii cu scobitoarea.

Crema de vanilie:

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si isi maresc volumul, apoi adaugam faina, apoi laptele, omogenizam si punem pe baie de aburi. Amestecam mereu pana se ingroasa (de consistenta unei budinci fierrrbinti :P). Luam jos crema, punem si zaharul vanilinat si lasam sa se raceasca. Untul - care este deja la temperatura camerei - se mixeaza pana devine cremos, iar cand compozitia de galbenusuri s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si mixam bine.

Dupa ce prajitura scoasa din cuptor s-a racit, asezam crema de vanilie peste foaia de cacao si decoram cu bombonele.

Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi se taie incredibil de frumos :D

 

TIPS-URI

1

La framantarea aluatului pentru foi e indicat sa avem mainile infainate bine, sa nu atingem untul direct, ca sa nu il topim :) Eu am incercat pentru prima data sa il fac cu robotul de bucatarie si a mers incredibil de repede si de bine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cocos-0
Prajitura cu cocos-1
Prajitura cu cocos-2
Prajitura cu cocos-3
Prajitura cu cocos-4
Prajitura cu cocos-5
Prajitura cu cocos-6
Prajitura cu cocos-7
Prajitura cu cocos-8
Prajitura cu cocos-9

COMENTARII (23)

janina

janina 1

21.11.2011, 16:42

salut,
multumesc mult pt sfaturi,
am respectat cantitatile, insa poate la crema de nuca de cocos albusul de ou nu e ca cel de " acasa" , aici in fr albusurile de ou sunt f apoase
dar data viitoare o sa tin praji mai putin in cuptor si o sa pun 200 gr de nuca de cocos in loc de 250, si iti voi spune ce a iesit
te pup si mai asteptam retete buneeeeeeeee

Anamaria7

Anamaria7 1

29.11.2011, 22:51

Janina, ma bucur mult ca te-a m ajutat! da... astept si eu sa am timp sa mai fac ceva bun... deocamdata sunt in Cluj, la camin... no cuptor no camera s-a stricat

mihaelar63

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:10

Sunt lesinata dupa prajiturile cu nu ca de cocos
Era sa scriu dupa cocos , dar se interpreta gresit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!